+386 40 882 974

Aktivnosti

POHODNIŠTVO

Škofja Loka in njena okolica ponujata številne poti, po katerih se lahko sprehodijo navdušeni pohodniki. Izbor naslednjih predlogov so pripravili na Turizmu Škofja Loka, natančnejši opis Loške planinske poti vam ponujamo na strani pešpoti, večina opisov ostalih planinskih poti pa se nahaja na strani Hribi.net.

KOLESARSTVO

Če rajši kolesarite kot se sprehajate, imate v okviru Loške kolesarske poti in kolesarskega kroga občine Gorenja vas-Poljane dovolj raznolikih etap različnih težavnostih stopenj. Najbolj primerna za takšno potepanje so gorska kolesa.

KOPANJE

V  Železnikih imate na voljo pokriti bazen, obiščete pa lahko tudi savno (bazen je zaprt zaradi obnove). Pr’Topličar-ju v dolini Kopačnice (Poljanska dolina) se lahko namakate v bazenu na prostem, ki dobiva vodo iz toplotnega vrelca. Obiščete pa lahko tudi Blejsko ali Bohinjsko jezero.

JAMARSTVO

Če vas aktivnosti na površju ne zanimajo in bi se radi spustili globlje pod zemljo, se v okolici Škofje Loke nahajajo tudi jame, katerih obisk vam lahko popestri dan. Ogled teh jam je možen samo po predhodnem dogovoru z jamarji . Oglede jam je možen s predhodno najavo pri Društvu za raziskovanje podzemlja Škofja Loka. Dodatne informacije dobite: Ogledate si lahko dve jami: Kevderc na Lubniku in Marijino brezno. Kaj za ogled jame potrebujete s seboj pa so zapisali najboljše kar jamarji sami:
      • primerna obleka, ki bo po vsej verjetnosti dobila kakšen blaten madež (priporočamo kakšen delavski enodelni kombinezon)
      • primerna obutev, ki bo tudi deležna kakšnega koščka blata (priporočamo škornje ali planinske čevlje)
      • rokavice, da si po nepotrebnem ne mažete rok
      • velik zalogaj dobre volje in sproščenosti
      • čokolado, da jo skupaj pojemo ob vrnitvi iz jame